Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Canon najavljuje četiri profesionalne kamere uključujući revolucionarne 4K 50P modele

Canon najavljuje četiri profesionalne kamere uključujući revolucionarne 4K 50P modele

20. 09. 2017.

Canon najavljuje četiri profesionalne kamere uključujući revolucionarne 4K 50P modele

Zagreb, 19. rujna 2017. – Canon Europe proširuje svoju ponudu profesionalnih kamera predstavljanjem četiriju novih modela: XF405 i XF400 koji snimaju u 4K 50P kvaliteti te XA15 i XA11 za snimanje u Full HD kvaliteti. Ove kompaktne i lagane kamere s prvoklasnom optikom, moćnim senzorima i cijelim nizom svestranih funkcionalnosti savršene su za sve oblike profesionalne videoprodukcije.

XF405 i XF400 – svestrana i kompaktna 4K kvaliteta

Kamere XF405 i XF400 opremljene su novim objektivom s 15x optičkim zumom (ekvivalent 35-milimetarskom filmu: 25,5 mm – 382,5 mm), CMOS senzorom vrste 1.0 i platformom za obradu slika Dual DIGIC DV 6 radi postizanja 4K/50p slike visoke kvalitete u cijelom rasponu zuma. One nude i neprekidno snimanje brzinom od 100 sličica po sekundi u Full HD kvaliteti za usporene snimke. Sve su te napredne funkcionalnosti integrirane u kompaktno i lako kućište. Zahvaljujući ugrađenim filtrima za neutralnu gustoću (Neutral Density, ND), kamere XF405 i XF400 mogu snimiti zadivljujuću sliku pri maloj dubini polja, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Moguće je snimati na više kartica, jednu za drugom, i simultano snimati zahvaljujući dvama utorima za SD kartice, što pomaže povećati vrijeme snimanja i odmah omogućuje izradu pričuvne kopije. S kamerama XF405 i XF400 nudi se cijeli niz mogućih sučelja, uključujući HDMI, XLR profesionalni audioterminal, LAN i daljinsko snimanje, a XF405 nudi i 3G-SDI terminal. Ugrađeni Wi-Fi omogućuje prijenos datoteka putem FTP-a te kontrolu kamera mobilnim uređajem putem aplikacije Browser Remote.

4K UHD/50P kvaliteta uz veliku brzinu snimanja na SD kartice

XF405 i XF400 podržavaju snimanje u formatima UHD/50P MP4 i XF-AVC* (150 Mb/s) te neprekidno usporeno snimanje brzinom od 100 sličica/s. Niskim šumom i visokom osjetljivošću upravlja se kombinacijom CMOS senzora vrste 1.0 i dvaju procesora slika DIGIC DV 6 koji nude snimke visoke kvalitete uz izvanrednu oštrinu i detaljnost. Uz to, način rada Wide Dynamic Range (širok dinamički raspon, DR) omogućuje korisnicima da snimaju s 800 % širokim dinamičkim rasponom, što znači s više detalja u srednjim i visokim tonovima.

4K objektiv visoke kvalitete sa 15x zumiranjem

Novi 4K objektiv, CMOS senzor vrste 1.0 i Super UD elementi modela XF405 i XF400 na najmanju moguću mjeru svode kromatska odstupanja te postižu izvanrednu jasnoću slike. Obje kamere nude ultra široki 25,5-milimetarski 15x optički zum velikog povećanja u 4K kvaliteti. U Full HD načinu rada nudi se 30x napredni zum bez ikakvog pada kvalitete slike. Napredni stabilizator slike po 5 osi osigurava snimanje stabilnih slika u svakom scenariju koji uključuje pomicanje kamere. Široki kut od 0,8x i 1,5x telekonverter nude dodatnu fleksibilnost i mogućnost snimanja u 4K i Full HD kvaliteti.

Dual Pixel CMOS za brzo i precizno automatsko fokusiranje

XF405 i XF400 imaju automatsko fokusiranje uz Dual Pixel CMOS radi brzog i preciznog automatskog fokusiranja na oko 80 % slike. Dodirni zaslon omogućuje daljnju kontrolu fokusiranja i intuitivno upravljanje kamerama. Nude se razne mogućnosti automatskog fokusiranja, uključujući ono koje prioritet daje licima te koje fokusira samo lica, a tu je i inovativni Dual Pixel vodič za fokusiranje: ta funkcionalnost podržava snimanje uz ručno fokusiranje vizualnim pokazivanjem gdje je mjesto fokusa.

XA15 i XA11 – profesionalne performanse i funkcionalnost

XA15 i XA11 su Full HD kamere s 26,8 mm – 576 mm objektivima sa zadivljujućim 20x optičkim zumom za svestrano snimanje cijelog niza scena uz vrhunsku kvalitetu slike. Hi-UD objektiv podržava smanjenje kromatskog odstupanja te omogućuje sliku živih boja. Canonov HD CMOS senzor i snažna platforma za obradu slika DIGIC DV4 nude izvrsne performanse u uvjetima slabog svjetla i omogućuju snimanje izvrsnih Full HD slika u 50P brzinom od 35 Mb/s. Način rada sa širokim dinamičkim rasponom podržava glatku kompresiju područja visoke osvijetljenosti radi postizanja dinamičkog raspona od 600 %. To omogućuje snimanje uz glatku gradaciju boja i izbjegavanje preeksponiranja, što je primjenljivo na snimanje u svim okruženjima gdje razlike između svijetlih i tamnih područja potiču preeksponiranje. Fleksibilnu izražajnost slike podržava funkcionalnost Slow/Fast Segment koja korisnicima omogućuje odabir brzina snimanja od 0,4x do najviše 1200x. Obje kamere mogu snimati u formatima AVCHD i MP4 pri različitim brzinama, istovremeno, na kartice smještene u dvama SD utorima. XA15 i XA11 nude cijeli niz različitih sučelja, uključujući HDMI, XLR profesionalne audioterminale, utičnice za slušalice te opcionalnu podršku za GPS. XA15 ima i SDI izlaz. Zahvaljujući svojem kompaktnom i laganom kućištu, kamere XA11 i X15 savršene su za snimanje akcijskih scena kad su podjednako važne brzina i pokretljivost. Dinamičan način rada nudi stabilizaciju slike prema 5 osi – općoj osi rotacije, vodoravnoj i okomitoj osi rotacije te gore-dolje i lijevo-desno – kako bi se osigurala glatka slika pri raznim stilovima brzog snimanja. *XF-AVC bit će podržan nakon budućeg ažuriranja programske opreme u prvoj polovici 2018.

Glavne značajke modela XF405/XF400:

• 4K UHD/50P snimanje na SD kartice velikom brzinom • 4K objektiv visoke kvalitete s 15x zumom • Dual Pixel CMOS za brzo i precizno automatsko fokusiranje • mogućnosti mrežnog povezivanja s prijenosom putem FTP-a i daljinskim upravljanjem • kompaktno i lagano kućište, profesionalna upravljivost

Glavne značajke modela XA15/XA11:

• visoke optičke performanse • zadivljujuća Full HD kvaliteta slike • profesionalne mogućnosti snimanja • profesionalna sučelja • laka upravljivost i kompaktan dizajn
Canon XF405

O Canonu Europe

Canon Europe regionalna je prodajna i marketinška podružnica tvrtke Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja te zapošljava više od 19 000 ljudi diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA). Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svjetskog predvodnika na području rješenja za rad sa slikovnim materijalima za privatne i poslovne korisnike. U ta se rješenja ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prijenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači i produkcijski tiskarski strojevi, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne popratne usluge. Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svom korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici. Canonova korporacijska filozofija jest kyosei – “zajednički život i rad radi općeg dobra”. U regiji EMEA Canon Europe teži održivom poslovnom razvoju, s naglaskom na smanjenju vlastita učinka na okoliš te pružanju podrške korisnicima u ostvarenju istog cilja pomoću Canonovih proizvoda, rješenja i usluga. Canon ima globalni certifikat ISO 14001, čime dokazuje svoje pridržavanje standarda ekološkog upravljanja svjetske klase. Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu Croatia d.o.o.

Canon Croatia d.o.o. nalazi se u Zagrebu i u vlasništvu je tvrtke Canon CEE (Canon Central and East Europe). Djelatnost Canonova ureda u Hrvatskoj jest promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rješenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućuju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga je ureda i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savjetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila. Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon.hr
VSC Pro+ Internet Trgovina   Online prodaja