Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Canon osvojio tri titule na dodjeli nagrada 2017 TIPA Awards

Canon osvojio tri titule na dodjeli nagrada 2017 TIPA Awards

17. 05. 2017.
Zagreb, 16. svibnja 2017. – Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, objavljuje da mu je udruženje TIPA (Technical Image Press Association, Novinarsko udruženje za tehničke slike) – jedno od vodećih svjetskih udruženja za novinarsku i medijsku fotografiju – dodijelilo čak tri naslova. TIPA već 23. godinu zaredom nagrađuje Canonove tehničke inovacije. Dva Canonova fotoaparata i jedan Canonov objektiv prepoznati su kao vodeći na tržištu uz posebnu pohvalu jer zadovoljavaju različite potrebe profesionalaca i naprednih amatera u snimanju fotografija i videoprodukciji. Dodijeljene su sljedeće nagrade: • Najbolji DSLR s velikim senzorom: Canon EOS 5D Mark IV • Najbolji DSLR objektiv sa standardnim zumom: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM • Najbolji kamkorder: Canon XC15 “Vrlo smo ponosni zbog nagrada koje nam je dodijelila TIPA za naše vodeće mjesto u fotoindustriji. Time je odano priznanje našoj motivaciji i predanosti u ponudi vrhunskih proizvoda koji unaprjeđuju i olakšavaju vizualno pripovijedanje kroz bolje mogućnosti snimanja“, rekao je Richard Shepherd, voditelj marketinga u odjelu fotorješenja za krajnje korisnike tvrtke Canon Europe. „TIPA je prepoznala da stalno razvijamo proizvode najviše kvalitete kako bismo nadmašili očekivanja profesionalnih fotografa i videosnimatelja.“ Na TIPA-inim odborima sudjelovali su urednici 30 najpoznatijih svjetskih časopisa o fotografiji i slikovnim tehnologijama s članovima iz 15 država i s 5 kontinenata. Odbor na kojem se raspravlja o najnovijim proizvodima iz svijeta fotografije održava se svake godine, a ocjene se temelje na cijelom nizu kriterija kao što su inovativnost, korištenje revolucionarnih tehnologija, dizajn i ukupna kvaliteta proizvoda. Na kraju se na temelju toga odabiru i nagrađuju najbolji proizvodi. Kao argumente za odabir Canonovih proizvoda TIPA-in je sudački odbor naveo sljedeće:

Najbolji DSLR s velikim senzorom: Canon EOS 5D Mark IV

Canonov EOS 5D Mark IV odabran je kao ovogodišnji “najbolji DSLR s velikim senzorom po mišljenju stručnjaka”. Sastoji se od velikog CMOS senzora razlučivosti 30,4 MP i procesora DIGIC 6+ koji može pri fotografiranju snimiti 7 sličica u sekundi i 4K 30p videozapise. Tehnologija automatskog fokusiranja Dual Pixel CMOS omogućuje vrlo responzivno i glatko fokusiranje uz praćenje objekta tijekom snimanja videozapisa i fotografiranja načinom Live View. Fotoaparat nudi velik ISO raspon (50-102,400), 61 točku automatskog fokusiranja s proširenom okomitom pokrivenošću i 41 ciljnikom te RGB-IR senzor razlučivosti 150 000 piksela. Mogućnosti snimanja videozapisa obuhvaćaju 4K Motion JPEG video s 30 p/24 p, Full HD snimanje do 60 P, HD snimanje do 120 p i snimke zaslona u vidu 4K slika razlučivosti 8,8 MP. Ugrađen je i WiFi/NFC te funkcionalnost GPS-a.

Najbolji DSLR objektiv sa standardnim zumom: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM

Ova ažurirana verzija svestranog objektiva sa zumom sa stalnim otvorom blende ovjenčana je titulom “najboljeg DSLR objektiva sa standardnim zumom“. Objektiv ima novi optički sastav sa 17 elemenata u 12 grupa, uključujući 4 staklene lijevane (glass moulded, GMo) asferične leće koje povećavaju snagu razlučivosti i perifernu osvijetljenost radi unaprjeđenja performansi preko cijele površine slike. Objektiv je vrlo otporan na prašinu i vlagu te dolazi sa stabilizatorom slike s maksimalno 4 razine te kružnom dijafragmom s 10 listića koja omogućuje izvanredne efekte bokeha. Automatsko fokusiranje krajnje je responzivno zahvaljujući unutrašnjem fokusiranju, prstenastom ultrazvučnom motoru, procesoru velike brzine i optimiziranim algoritmima. Zaštitni sloj Air Sphere znatno smanjuje efekte ghostinga i flarea.

Najbolji kamkorder: Canon XC15

XC15 je sa svojim kompaktnim i prenosivim kućištem namijenjen profesionalnim snimateljima i novinarima koji žele diskretnu, ali profesionalnu 4K/UHD ručnu kameru s XLR audioulazima koja je savršena za snimanje vijesti i filmova na terenu. Kao B ili C kamera nudi drugačije postavke izgleda kako bi se snimljeni materijal mogao lako montirati kamkorderima Canon Cinema EOS te Canon XF i XA. Nudi napredni slikovni CMOS senzor vrste 1.0 i razlučivosti 12 MP, kontrole putem dodirnog zaslona, širokokutni 10X zum (ekvivalent 27.3-273 mm za video) s optičkim stabilizatorom slike i tri načina stabilizacije plus zasebne prstenove za ručno fokusiranje i kontrolu zuma, a tu su i napredne značajke automatskog fokusa s tehnologijom prepoznavanja lica.

O Canonu Europe

Canon Europe regionalna je prodajna i marketinška podružnica tvrtke Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja te zapošljava više od 19 000 ljudi diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA). Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svjetskog predvodnika na području rješenja za rad sa slikovnim materijalima za privatne i poslovne korisnike. U ta se rješenja ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prijenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači i produkcijski tiskarski strojevi, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne popratne usluge. Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svom korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici. Canonova korporacijska filozofija jest kyosei – “zajednički život i rad radi općeg dobra”. U regiji EMEA Canon Europe teži održivom poslovnom razvoju, s naglaskom na smanjenju vlastita učinka na okoliš te pružanju podrške korisnicima u ostvarenju istog cilja pomoću Canonovih proizvoda, rješenja i usluga. Canon ima globalni certifikat ISO 14001, čime dokazuje svoje pridržavanje standarda ekološkog upravljanja svjetske klase. Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu Croatia d.o.o.

Canon Croatia d.o.o. nalazi se u Zagrebu i u vlasništvu je tvrtke Canon CEE (Canon Central and East Europe). Djelatnost Canonova ureda u Hrvatskoj jest promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rješenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućuju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga je ureda i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savjetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila. Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon.hr

O nagradama TIPA

Nagrade TIPA Awards dodjeljuju se svake godine od 1991. najboljim proizvodima iz svijeta fotografije i slikovnih rješenja predstavljenih u prethodnih 12 mjeseci. Odluke o nagrađenim proizvodima donose se na temelju kriterija kao što su inovativnost, korištenje revolucionarnih tehnologija, dizajn i jednostavnost upotrebe. Godine 1992. Canon je osvojio svoju prvu TIPA nagradu za SLR fotoaparat EOS 100, a otad je nagrađivan još 25 puta – ukupno za čak 81 proizvod i tehnologiju*. * Obuhvaća EOS D2000 koji je razvijen u suradnji s tvrtkom Eastman Kodak – dobitnika TIPA-ine nagrade za najbolji digitalni fotoaparat za profesionalce 1998./1999. godine.
VSC Pro+ Web Shop   Otvorite Web Shop