Beskompromisan novi objektiv Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art za Full Frame mirrorless fotoaparate

Datum objave:  18.11.2019.
 • Beskompromisan novi objektiv Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art za full frame mirrorless fotoaparate.


  Izuzetna japanska kvaliteta i nevjerojatna oštrina odlika je svih Sigminih art objektiva. Slijedeći filozofiju i kvalitete prvog Art zoom objektiva za mirrorless fotoaparate, 14-24mm f/2.8 DG DN Art , predstavljen je i drugi flagship objektiv iz Art linije, Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art. Odlikuje ga superioran dizajn: njegove su dimenzije i težina značajno smanjeni, uz ujednačene performanse i visoku rezoluciju od središta do rubova kroz čitav zoom raspon. Kompatibilan je s najnovijim tijelima fotoaparata i njihovim funkcionalnostima, tako da je primjenjiv u raznim fotografskim okruženjima. Namijenjen je profesionalcima koji žele objektiv širokog spektra korištenja uz beskompromisnu kvalitetu, kao i naprednim amaterima.

  Optičke performanse najbolje u klasi

  Čitava f/2.8 Art zoom flagship linija razvijena je kako bi ponudila najbolje performanse u klasi. Na tom tragu, 24-70mm f/2.8 DG DN Art koristi šest FLD (“F” niskodisperzirajućih) stakala te dva SLD (specijalna niskodisperzirajuća) stakla u optičkom dizajnu namijenjenom mirrorless fotoaparatima. Koristeći tri asferične leće, ovaj zoom objektiv učinkovito obuzdava aberacije poput aksijalne kromatske aberacije ili sagitalne kome, a koje je teško ispraviti u naknadnoj obradi. Ujedno, prilagođava razlučivost te postiže ujednačenost slike i superiorne optičke performanse od središta do periferije u cijelom području zoom raspona.
  Tehnologije koje se koriste kako bi se postigla beskompromisna kvaliteta su Super Multi-Layer Coating, kao i nano porozni premaz (Nano Porous Coating – NPC), s poroznom silikom koja smanjuje flare i ghosting. Tako dobivamo prepoznatljivu jasnoću slike i visoki kontrast na fotografijama snimljenim ovim objektivom.


  sigma-24-70mm-f28-dg-dn-art-122019-001

  Kompatibilan s najnovijim full-frame mirrorless fotoaparatima


  Ovaj objektiv dostupan je s L-mountom i Sony E-mountom kako bi omogućio korištenje s najmodernijim flagship full-frame mirrorless fotoaparatima različitih proizvođača.

  Posjeduje i AFL tipku kojoj se mogu dodijeliti različite funkcije tijela fotoaparata, što omogućava veću slobodu u fotografiranju. Korištenje koračnog motora s najnovijim algoritmom pruža idealnu ravnotežu između brzine i tihog rada autofokusa. Ovaj je objektiv kompatibilan i s Eye-Detection autofokusom, koji omogućava veoma precizno fokusiranje kod fotografiranja portreta.

  Idealan za fotografiranje close-upova

  Minimalna fokusna udaljenost za ovaj objektiv je samo 18 centimetara, što omogućava da se približite veoma blizu subjektu. Osim toga, uz njegovu otpornost na prašinu i zapljuskivanje te zoom lock mehanizam, možete računati na njega u najrazličitijim okruženjima i uvjetima. Tu je i uvijek koristan AF/MF prekidač na tijelu objektiva.

  Uživat ćete u detaljima kojima je na 24-70mm f/2.8 DG DN Art posvećena posebna pozornost. Tako su zoom prsten i manualni prsten napravljeni da budu ugodni na dodir, a čitav objektiv je robustan i ručno izrađen od najboljih materijala.