Canon proširuje svoju ponudu 4K projektora dvama novim modelima, uključujući najkompaktniji i najlakši nativni 4K projektor

Datum objave:  31.3.2019.
 • Canon proširuje svoju ponudu 4K projektora dvama novim modelima, uključujući najkompaktniji i najlakši nativni 4K projektor


  Canon LX-MH502Z
  Canon RS-SL07RST


  Zagreb, 18. prosinca 2018. - Canon Europe je predstavio 4K5020Z i LX-MH502Z – dva projektora kojima je lako rukovati, nevjerojatne 4K razlučivosti. 4K5020Z je uređaj s najkompaktnijim i najlakšim okvirom dosad na svijetu i svjetlinom 5000 lumena. Ovaj projektor sa zamjenjivim objektivom omogućuje nenadmašnu kvalitetu slike jer koristi moćnu i preciznu optiku utemeljenu na novorazvijenom 4K objektivu RS-SL07RST s najnaprednijim Canonovim staklom. LX-MH502Z upotpunjuje Canonovu ponudu projektora i predstavlja najbolji u klasi cjenovno pristupačan DLP laserski projektor koji pomoću inovativne tehnologije pomicanja piksela lako postiže 4K UHD razlučivost.

  Kompaktni laserski projektori s 4K razlučivošću koji se lako montiraju


  Najlakši 4K LCOS projektor na svijetu 4K5020Z i LX-MH502Z mase samo 9,3 kg nude cijeli niz mogućnosti projiciranja, osobito kod primjene u malim ili neobičnim okruženjima. 4K5020Z je opremljen motoriziranim objektivom koji pojednostavnjuje planiranje, dok laserska dioda i izvor svjetla od žutog fosfora kod oba projektora omogućuju upotrebu u bilo kojem usmjerenju u rasponu 360 stupnjeva te tako nude krajnju svestranost. Uz to, moguće je projiciranje u okomitom (portretnom) usmjerenju za primjene u svijetu digitalnih natpisa.

  4K5020Z koristi Canonov nedavno predstavljeni okvir za jednostavno povezivanje posebnim utorima te je kompatibilan sa sedam Canonovih objektiva. 4K5020Z je Canonov najsvestraniji model dosad koji nudi upotrebu cijelog niza objektiva sa samo jednim projektorom: od specijalnog 4K objektiva RS-SL07RST do ultraširokih i ultradugih zum objektiva. Dodatnu stabilnost omogućuje i mehanizam povezivanja i zaključavanja posebnim utorima, bez opruge, koji se inače koristi kod Canonovih profesionalnih objektiva za televizijske kamere i nudi precizne rezultate.  

  Velika svjetlina i reprodukcija slike visoke kvalitete


  LX-MH502Z prvi put kod Canona koristi revolucionarnu tehnologiju pomicanja piksela za stvaranje 4K UHD razlučivosti 3840 x 2160 uz minimalne financijske i tehnološke zahtjeve. Za usporedbu, 4K5020Z nudi nevjerojatnu nativnu 4K razlučivost od 4096 x 2160 kako bi se ulaganje u ovaj projektor isplatilo i na duže staze. 4K5020Z i LX-MH502Z oba nude oštru sliku, jasan tekst i glatku grafiku, a opremljeni su dvama HDMI ulazima, nudeći 4K/60p preko jednog HDMI kabela, ali i HDR i 4K – obje razlučivosti pri 60p i 30p. Canonovi slikovni procesori visoke kvalitete podržavaju cijeli niz medijskih formata radi postizanja precizne projekcije slike i reprodukcije videozapisa.

  Uz upotrebu izvora svjetla s plavom laserskom diodom i kotača od žutog fosfora novi projektori proizvode 5000 lumena i nude moćnu projekciju sa živim bojama i detaljima čak i u dobro osvijetljenim prostorima. Brojne postavke slike nude preciznu reprodukciju sadržaja, uključujući DICOM simulator koji nudi oštre sive tonove radi prikaza medicinskih rendgenskih snimaka. Širok gamut boja projektora LX-MH502Z postignut kroz implementaciju novog kotača boja koji pokriva sRGB omogućuje vjernu reprodukciju boja za sve vrste medija. Koristeći HDR tehnologiju i visok dinamički omjer kontrasta od 50 000:1 LX-MH502Z postiže duboke, bogate i životne boje te reproducira realistične slike.

  Snažna i precizna optička tehnologija


  Da bi sistemski integratori mogli posve iskoristiti sve prednosti impresivne nativne 4K razlučivosti projektora 4K5020Z, Canon danas predstavlja i novi 4K objektiv. RS-SL07RST koristi Canonove leće te nudi čistu i jasnu sliku i vodeću kvalitetu prikaza u branši. Uz 1,76x motorizirani zum RS-SL07RST unaprjeđuje raspon projektora i istovremeno nudi savršenu geometriju.

  Uz zum od 1,6x i pomak širokokutnog objektiva, LX-MH502Z može se montirati na razne načine radi cijelog niza primjena. Prilikom projiciranja u skučenom prostoru i na široku površinu LX-MH502Z koristi jednočipni DLP kako bi postigao ogroman raspon projekcije, širine do 6,5 m.

  Dodatno olakšavajući integraciju, 4K5020Z krasi ogroman pomak objektiva od +/- 73 % okomito (ili 104 % u proširenom načinu rada) te +/- 11 % vodoravno, čime se stvara potencijalno doista veliko područje projiciranja. LX-MH502Z postiže pomak širokokutnog objektiva od +/- 60 % okomito i +/- 23 % vodoravno, što omogućuje prilagodbu slike bez potrebe za naginjanjem ili premještanjem projektora.

  Jednostavna upotreba i održavanje


  Krajnje samodostatan model 4K5020Z opremljen je funkcijom zakazivanja za narednih 12 mjeseci koja omogućuje programiranje i automatizaciju snage, ulaznih priključaka, objektiva i kalibracije radi smanjenih zahtjeva upravljanja i održavanja. 4K5020Z i LX-MH502Z napravljeni su s ciljem drastičnog unaprjeđenja troškova vlasništva 4K projektora, pa su opremljeni laserskim izvorom svjetlosti koji olakšava upotrebu 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Uz konstrukciju bez filtra vijek trajanja projektora LX-MH502Z iznosi 20 000 sati uz nominalno vrijeme održavanja, pri čemu nije potrebno čistiti uređaj ni mijenjati izvore svjetlosti. Uz to, oba modela imaju funkciju brzog uključivanja i isključivanja pri upotrebi na zahtjev te Eco način rada koji osigurava dugotrajan rad.

  Da bi se dodatno povećale mogućnosti kontrole, tu su ugrađeni LAN priključak i konektor RJ-45 koji nude veću vidljivost i kontrolu nad uređajem te kompatibilnost sa softverom Crestron RoomView. Canonov inovativni alat Canon Service Tool za aplikaciju PJ može se povezati s projektorom 4K5020Z i omogućiti rukovatelju upravljanje preko intuitivnog sučelja. Aplikacija je dostupna na pametnim telefonima i tabletima sa sustavom iOS, pa integratori mogu daljinski upravljati projektorom i kopirati postavke na druge projektore, čime štede vrijeme tijekom instalacije. Aplikacija nudi i krajnjim korisnicima podršku za ispravljanje pogrešaka, a time i uštedu vremena, novaca i smanjenje vremena izvan funkcije.

  Glavne značajke modela 4K5020Z:

  • nizak ukupni trošak vlasništva
  • visoka kvaliteta i svjetlina prikaza
  • laka montaža zahvaljujući kompaktnom i laganom dizajnu
  • moćna i precizna optička tehnologija
  • jednostavna upotreba i održavanje

  Glavne značajke modela RS-SL07RST:

  • novi Canonov 4K stakleni objektiv
  • 1,76x motorizirani zum i +/- 73 % okomiti pomak objektiva
  • jednostavno povezivanje posebnim utorima bez opruge radi stabilne i sigurne montaže
  • omjer projiciranja 1,34 – 2,35 : 1

  Glavne značajke modela LX-MH502Z:

  • velika svjetlina, kompaktna instalacija
  • Quad System Drive FHD (1920 x 1080) pomak u 4 smjera radi dobivanja 4K UHD razlučivosti (3840 x 2160 piksela) s omjerom stranica 16:9
  • 5000 lumena za svijetle, jasne slike (3750 u Eco načinu rada)
  • jednostavna montaža uz okomiti pomak od +/- 60 % i vodoravni od +/- 23 %
  • vijek trajanja izvora svjetlosti do 20 000 sati uz 35 dB u Eco načinu rada

  O Canonu Europe

  Canon Europe regionalna je prodajna i marketinška podružnica tvrtke Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja te zapošljava više od 19 000 ljudi diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA).
  Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svjetskog predvodnika na području rješenja za rad sa slikovnim materijalima za privatne i poslovne korisnike. U ta se rješenja ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prijenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači i produkcijski tiskarski strojevi, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne popratne usluge.
  Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svom korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici.
  Canonova korporacijska filozofija jest kyosei – “zajednički život i rad radi općeg dobra”. U regiji EMEA Canon Europe teži održivom poslovnom razvoju, s naglaskom na smanjenju vlastita učinka na okoliš te pružanju podrške korisnicima u ostvarenju istog cilja pomoću Canonovih proizvoda, rješenja i usluga. Canon ima globalni certifikat ISO 14001, čime dokazuje svoje pridržavanje standarda ekološkog upravljanja svjetske klase.
  Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon-europe.com

  O Canonu Croatia d.o.o.

  Canon Croatia d.o.o. nalazi se u Zagrebu i u vlasništvu je tvrtke Canon CEE (Canon Central and East Europe). Djelatnost Canonova ureda u Hrvatskoj jest promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rješenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućuju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga je ureda i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savjetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.
  Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon.hr