DJI predstavio novi RSC 2

Datum objave:  23.10.2020.
 • DJI predstavio novi RSC 2


  DJI je nedavno predstavio novi model popularnog Ronin-SC stabilizatora koji predstavlja pomak u korištenju i razvoju samog gimbala, a primarno se ističe svojom kvalitetom.
  Novi DJI RSC 2 dizajniran je za bezrcalne i DSLR kamere te može podržati težinu čak do 3 kg zajedno s dodacima. Motori RSC 2 5% su jači od onih na Ronin-SC-u koji predstavlja prethodnika redizajniranog gimbala. Ključna stavka RSC 2 je sklopivi dizajn koji omogućuje prebacivanje na podsvijetljeni način. Glava gimbala preklapa se prema dolje od ručke gimbala, što omogućuje da se gimbal koristi za fotografiranje niskokutnih fotografija, bez da je potrebno išta spojiti ili odspojiti. Ručka gimbala ostaje integrirana i ima ugrađene baterije koje nude mogućnost korištenja do 14 sati. Također, baterije se mogu puniti preko ručke za vrijeme korištenja gimbala (izuzetak su ekstremno visoke, odnosno niske temperature). Ručka podržava PD i QC 2.0 brzo punjenje i može biti napunjen u približno dva sata korištenjem 18W brzog punjača, koji nije uključen u komplet, dok preklopni dizajn omogućuje lakši transport i spremanje.

  Novi RSC 2 ima 1" OLED crno-bijeli zaslon te horizontalni brojčanik na prednjoj strani za namještanje fokusa s istom rukom kojom se koristi gimbal, dok se sa svake strane gimbala nalazi NATO mount sa M4 navojima za stavljanje pripadajućih dodataka kao što je primjerice opcionalna ručka kufera.
  canosa gimbal dji ronin sc

  Ključne karakteristike:
  - dizajniran za bezrcalne i DSLR fotoaparate
  - nosivost do 3 kg
  - 1" OLED crno-bijeli zaslon
  - DJI Titan algoritam stabilizacije
  - SuperSmooth mogućnost
  - podrška za opcionalni DJI RavenEye 1080p sustav prenošenja
  - integrirana ručka s ugrađenom 14-satnom baterijom
  - iOS/Android aplikacija
  - Time-lapse, panorama, Roll 360 te ostale kreativne funkcije
  - dvoslojni Manfrotto plus Arca-Swiss sustav montiranja kamere
  - prebacivanje u način portreta jednim pritiskom

  RSC 2 koristi DJI Titan algoritam stabilizacije, poboljšanu verziju od prijašnje koja nudi bolju stabilizaciju i fluidnost. Tu je također ugrađena opcija SuperSmooth koja komplementira algoritam prilikom korištenja leća do 100mm zooma. SuperSmooth opcija kompenzira mikropokrete i povećava okretne trenutke kako bi se postigao gladak pokret uporabom dugih leća. Gimbal također koristi dvoslojni Manfrotto plus Arca-Swiss sustav monitranja kamere sa dvije odvojive brzoskidajuće pločice. Također, novi gimbal omogućuje pritiskom gumba da se kamera pozicionira u portret način kako bismo dobili što bolje fotografije za društvene mreže. RSC 2 omogućuje sveukupno šest različitih konfiguracija i dolazi zajedno s iOS/Android aplikacijom koja omogućuje pristup značajkama kao što su time-lapse, panorama i Roll 360, odnosno način koji rotira kameru kontinuirano preko osi kotrljanja. Gimbal također podržava opcionalni DJI RavenEye sistem transmisije koji omogućuje 1080p video transmisiju, dok ActiveTrack 3.0, opcija omogućuje praćenje subjekta te ostale funkcije.

  Mini stalak (tripod) je također uključen u RSC 2 koji se može spojiti na ¼"-20 navoj koji se nalazi na dnu ručke kako bi fukncionirao kao stativ ili kao produljena ruka za dvoručno manevriranje gimbala za određene fotografije. Kontrolni kablovi kamere su također uključeni koji omogućuje kontrolu određenih kamera i funkcionira direktno preko kontrolera gimbala.

  Novim model stabilizatora DJI je samo dodatno učvrstio svoje mjesto u tehnološkoj industriji te pokazao kako dronovi nisu jedino što se ističe njihovom kvalitetom.