Novi Nikon telekonverteri Z TC-1.4x i TC-2.0x

Datum objave:  18.9.2020.
 • Novi Nikon telekonverteri Z TC-1.4x i TC-2.0x


  Dosegnite još više. Novi Nikonovi telekonverteri Z proširuju mogućnosti za korisnike Nikonovih Z modela.

  Nikon predstavlja dva telekonvertera Z koji povećavaju doseg kompatibilnih objektiva Nikkor Z. Telekonverter Z TC-1,4x korisnicima omogućuje 40% veći doseg, dok im telekonverter Z TC-2,0x daje dvostruko veći doseg. Prvi objektiv kompatibilan s ovim telekonverterima je Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S. Kako se linija objektiva Nikkor Z širi, više će objektiva biti kompatibilno s telekonverterima Z.
  telekonverter-nikon-canosa-2020-04

  Nikonov napredan optički dizajn osigurava izoštrene slike visoke razlučivosti uz upotrebu bilo kojeg od ovih telekonvertera, a minimalna fokalna udaljenost objektiva ostaje nepromijenjena. Osim toga, vrhunsko automatsko fokusiranje i stabilno smanjenje vibracija u sustavu Nikon Z osiguravaju preciznost i brzinu koju korisnici očekuju od Nikona Z. Korisnici će moći pretvoriti objektiv s telefotografskim zumom u super telefotografski ili povećati domet fiksnog objektiva. I to sve bez utjecaja na izvedbu slike.

  Oba nova telekonvertera Z iznimno su izdržljivi. Osim što su zabrtvljeni kako bi se spriječio ulazak prašine i vlage, imaju i Nikonov premaz od fluora – koji učinkovito odbija prašinu i prljavštinu. Izrađen od izdržljivog, teksturiranog anodiziranog aluminija, dizajn novih telekonvertera savršeno se uklapa među Nikon Z fotoaparate i Nikkor Z objektive.

  Kratak pregled ključnih značajki


  Telekonverter Z TC-1,4x
  Povećava raspon žarišne duljine kompatibilnog objektiva Nikkor Z za 40%.

  Telekonverter Z TC-2,0x
  Povećava raspon žarišne duljine kompatibilnog objektiva Nikkor Z za 100%.

  canosa-nikon-telekonverter-zajedno-05

  Vrhunska kvaliteta slike Nikon Z. Nikonova napredna optička formula osigurava izoštrene slike visoke razlučivosti uz samo jedan ili dva stupnja gubitka svjetlosti, ovisno o tome koji se telekonverter upotrebljava.
  Izoštrenost i brzina. Vrhunsko automatsko fokusiranje. Iznimno stabilan sustav za smanjenje vibracija. Korisnici dobivaju oštrinu i brzinu na koju su navikli od sustava Nikon Z.
  Ugrađena izdržljivost. Telekonverteri Z zabrtvljeni su kako bi se spriječio ulazak prašine i vlage. Nikonov premaz od fluora učinkovito odbija prašinu i prljavštinu bez utjecaja na kvalitetu slike.
  Autentični Nikon. Izrađeni od izdržljivog, teksturiranog anodiziranog aluminija, telekonverteri Z savršeno se uklapaju među Nikon Z fotoaparate i Nikkor Z objektive.