Novi Sigma fp - najmanji full-frame fotoaparat

Datum objave:  29.4.2020.
 • Novi Sigma fp - najmanji full-frame fotoaparat


  Na tržište je stigao novi Sigma fp full-frame fotoaparat koji se svojim karakteristikama prilagođava korisniku, a kao najbitnije karakteristike ističu se prvenstveno same dimenzije koje ga čine najlakšim i najmanjim full-frame fotoaparatom na svijetu. Pritom, Sigma se kod izrade spomenutog fotoaparata fokusirala na tri važne stavke, odnosno na laku prenosivost, skalabilnost u uparivanju s različitim objektivima i dodacima, kao i jednostavno prebacivanje između fotografiranja zahvaljujući najnovijem korisničkom sučelju.

  sigma_fp_03
  Kao što je već spomenuto, Sigma fp se odlikuje svojim dimenzijama, kao i težinom - sa samo 370 grama (bez baterije i kartica) i dimenzija 112.6x69.9x45.3mm jedan je rijetkih koji se mogu pohvaliti spomenutim odlikama unutar svoje kategorije. Sa svojim 35mm full-frame Bayer senzorom s čak 24.6 megapiksela, ovaj fotoaparat je odličan za snimanje visokokvalitetnih fotografija.

  Specifikacije:
  ⦁ 35mm full-frame Back-illuminated Bayer CMOS senzor
  ⦁ neprekidno snimanje do 2 h
  ⦁ elektronički sistem stabilizacije fotografije
  ⦁ L-mount nosač objektiva
  ⦁ elektronički tip okidača
  ⦁ 12 tipova načina boja
  ⦁ nativni ISO raspon od 100-25 600
  ⦁ 4K UHD snimanje do 30p i FullHD do 120p

  Dobitnik "Red Dot Awards 2020"


  Valja napomenuti kako se između ostalog Sigma fp može pohvaliti i svojom otpornošću na prašinu i prskanje, što vam omogućuje snimanje i okidanje fotografija za vrijeme kiše, vremena za prisutnosti prašine kao i ostalih izazovnih trenutaka. Prema svemu navedeno, tako je Sigma fp fotoaparat osvojila prestižnu „Red Dot Awards: Best of the Best Product Design 2020“, točnije nagradu za „Najbolji od najboljih“, koju osvaja samo 1.2% od preko 6500 prijavljenih proizvoda.

  Red Dot tradicija traje već skoro 60 godina, a nagrada se dodjeljuje u tri discipline: dizajn proizvoda, dizajn komunikacija i dizajnerski koncept koju organizira Dizajnerski centar Sjeverne Rajne - Vestfalije te slovi kao jedan od najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu.
  red_dot-01


  Peter Zec, prof. dr. koji je razvio Red Dot kakav poznajemo danas, izjavio je prilikom dodjele nagrade kako „potrošači mogu potpuno vjerovati odluci naših stručnjaka i biti sigurni kako su proizvodi vrhunske kvalitete“. Sigma fp je tako potaknula snažan interes od strane fotografa i videografa, kao i brojnih vloggera, putnika i pustolova napominjući kako svojim inovativnim karakteristikama briše granice između fotografije i videa. Ova nagrada samo potvrđuje kako Sigma fp svojim dizajnom i mogućnostima samo još više napreduje, etablirajući svoje ime u svijetu fotografije.