Sigma predstavlja novi objektiv 85mm f/1.4

Datum objave:  21.9.2020.
 • Sigma predstavlja novi objektiv 85mm f/1.4


  Najnovije iz Sigma tvornice dolazi objektiv 85mm f/1.4 DG DN Art iz linije "Digital Native" (DN) linije objektiva, dizajnirane specifično za korištenje s bezrclanim fotoaparatima, a kao i prijašnje verzije iz DN serije, dostupan je u dva postolja: L- mount i Sony E-mount.

  canos sigma objektiv novo 22020

  S potpuno novim optičkim dizajnom koji se sastoji od 15 elemenata raspodijeljenih u 11 grupa, s pet SLD (super low dispersion) elemenata i jednim asferičnim elementom, Sigma navodi kako ovakva kombinacija rezultira savšrenom oštrinom kod svih otvora i izrazito dobro kontroliranim odbljeskom i ghostingom. Unatoč svojoj ambicioznoj optičkoj konstrukciji, novi 85mm f/1.4 je kraći za više od 2.5 cm te lakši za oko 500 g od prijašnje generacije 85mm f/1.4 Art objektiva što dovodi do toga da novi objektiv pridonosi osjećaju kompaktnosti i lakoće. Sami objektiv je sastavljen od aluminija i Sigma TSC (termalno stabilnog kompozita), dok je leća otporna na prašinu i vodu.

  Novi objektiv optimiziran je korištenje i za detekciju kontrasta i detekciju mijena sistema autofokusa, te koristi postepeni motor, u kombinaciji s malom, laganom grupom. Autofokus je samim time brz i dovoljno brz za korištenje prilikom snimanja. Sa sjenilom zavidne veličine, 85mm f/1.4 izgleda kao jedan od većih objektiva, ali može biti izokrenut na leći kad se ne koristi za fotografiranje. Veličina prednjeg prstena leće je razumnih 77mm. Primarno, ove leća je namijenjena za entuzijaste i profesionalne portretne fotografe te je samim time opremljeno s 11 zaobljenih oštrica otvora kako bi se osigurao cirkularni otvor na wide-to-medium F-stopama.

  canosa sigma novost 2020


  Sigma je novim objektivom samo potvrdila kako može pridonijeti savršenim primjerom za bezrcalne fotoaparate: sa manje nego inače ostvariti više.