Stiže nova generacija DJI Osmo Mobile - DJI OM4

Datum objave:  1.9.2020.
  • Stiže nova generacija DJI Osmo Mobile – DJI OM4


    Stvarajte magnetne trenutke. S novim DJI OM4 moguće je uhvatiti trenutke sa savršenom preciznošću i odličnom brzinom.

    Djelujući kao nasljednik popularnog Osmo Mobile 3 gimbala za smartphone, novi DJI OM4 donosi sa sobom nekoliko novih karakteristika. Prvenstveno, novi magnetski način montiranja je ono što ističe najnoviji proizvod iz DJI tvornice, kao i motor koji održava sam smartphone mirnim, te nekoliko novih poboljšanja u softwareu kako bi se što više ostvarilo iz samog korištenja gimbala. Gimbal ne sadrži fiksirani držač već mu je glavna odlika spomenuti magnetni držač. U paketu se dobije relativno tanak i lagani metalni magnetni grip, dok je kao drugu opciju moguće staviti magnetni držač na sam mobitel.

    DJI OM4 može se kontrolirati putem DJI Mimo aplikacije, te sve što može uraditi Osmo Mobile 3, može i OM4. Što se tiče samog izgleda, oba gimbala su fizički slični po pitanju dimenzija, gumba te utora. Za punjenje tu se nalazi USB-C port dok istodobno sadrži USB-A utor koji se može koristiti kao powerbank za smartphone. Preko aplikacije moguće je upravljati kamerom smartphonea s kontrolnim tipkama na samom tijelu, dok najnovija verzija Mimo aplikacije podržava kontrolu gestama, stvaranje priča kao i praćenje objekta uz dodatnu, zanimljivu novu mogućnost: dinamički zoom. Dodatne nove značajke koje vrijedi spomenuti su mogućnost širokog kuta slikanja panorame, kao i Clone Me, mogućnost kloniranja objekata ili osoba na fotografiji.

    Baterija je također jedna od odlika novog OM4 koji uspijeva izdržati čak do 15 h s kapacitetom od 2450mAh što znači da može izdržati cijeli dan snimanja i fotografiranja, dok relativno umjerenom uporabom moguće je ostvariti i cijeli vikend korištenja gimbala bez prekida. Sve u svemu, novi OM4 predstavlja najbolji izbor u kategoriji gimbala za smartphone, a kao najveći suparnik nalazi se ni manje ni više nego njegov prethodnik Osmo Mobile 3.